Konya ili Çevre Eğitim Projesi Değerlendirme ve Planlama Çalıştayı 31 İlçe Koordinatörlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmekte olan çevre eğitim projesi kapsamında “Çevre Eğitim Projesi Değerlendirme ve Planlama Çalıştayı” toplantısı gerçekleştirildi.
Çalıştaya Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık İlçe Koordinatörleri, Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Özgür Somuncu ve Şube Müdürü Ülkü Serkan Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Şube Müdürleri Mustafa Yılmaz, Meryem Ceylan, Mehmet Akif Belen’in de katılım sağladığı toplantıya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Sürdürülebilir Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’ın açılış konuşması ile başlandı.
Yılmaz konuşmasında ‘’Belediyemiz TAT - Toplama Ayrıştırma Tesisi ihalesini bitirdi tahminen 1 yıl içerisinde hizmete girecek. Böylece Öğrencilerimizin sıfır atık çalışmalarında elle tutulur sonuçlar görmesi sağlanacaktır. Ambalaj atıklarının okullarımızda yapılacak kampanyalarla toplanması ve bunlardan gelir elde edilmesi ile okullarımıza kazandırılacak bir bilgisayar, yazıcı veya okula herhangi bir katkı olarak geri döndüğünü görebileceklerdir. Böylece daha etkili sonuçlar alınabileceğini düşünüyoruz.’’ dedi.
Geçen yılın çok verimli olduğunu belirten Kurt, yarışmaların, tiyatronun devam etmesi ve yeni dönemde daha çeşitlendirmenin önem arz ettiğine vurgu yaptı. Bunun yanında yapılacak çalışmalarla ilgili olarak okullarımızın ve İlçe Koordinatörlerimizin istatistiki verileri, yapılan faaliyetleri fotoğraflamalarının yerinde olacağını; yeni dönemde dergi, bülten vb. basımların yapılmasının da önem arz ettiğini dile getirdi.
Konya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Özgür Somuncu ise Okulların teknik desteğe ihtiyacı duyması halinde destek verebileceklerini, imkanlar dahlinde 2’li toplama için gerekli ekipmanın sağlanabileceğini ve Entegre Çevre Bilgi Sistemine (EÇBS) giriş konusunda gerekli desteği verebileceklerini ifade ettiler.
Ayrıca toplantıda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık İlçe Koordinatörlerinin örnek ilçe sunumları
2021 -2022 yılında yaptıkları faaliyetler ve karşılaştıkları zorluklar,
2022 – 2023 yılı planlamasına yönelik yapılacak faaliyetler ve öneriler,
toplantının öne çıkan başlıkları oldu.
15 Eylül de yapılan toplantıda 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılında da Çevre Eğitim Projesinin tanıtımı ve daha fazla bireylerin haberdar olması adına eğitim, seminer ve sosyal medya platformları kullanılarak tanıtıma devam edilmesi konusunda kararlar alındı.